چگونه کودک باهوش داشته باشیم

  • سنجش هوش کودکان چگونه است؟
  • از چه سنی هوش کودکان را تقویت کنیم؟
  • چگونه و با چه کار هایی کودک باهوش تربیت کنیم؟

 

چگونه کودک باهوش داشته باشیم

چگونه کودک باهوش داشته باشیم ؟

 

 

از این قبیل پرسش ها میتوان دریافت که یکی از مهمترین دغدغه های والدین رشد ، هدایت و تقویت هوش کودکان است و شاید با جستجویی کوچک متوجه شد که توجه والدین به افزایش توان فکری و هوشی کودک در خیلی موارد بیشتر از توانایی های جسمی اوست مانند ورزش و …

کودکان تا ۵ سالگی توانایی خارق العاده ای برای یادگیری و آموختن دارند و این توان یادگیری در بیشترین مقدار خود در طول زندگی انسان است ، البته این توانایی ها تا سنین نوجوانی و جوانی نیز وجود دارد اما به مرور از توان آن کاسته میشود ، به همین علت سالهای اول زندگی کودک میتواند نقش بسیار مهمی در افزایش هوش و توان فکری او در بزرگسالی ایفا کند و در نتیجه منجر به زندگیی سالم تر و موفق تر شود ، پس سالهای ابتدایی کودکان را نباید از دست داد و با روش صحیح و علمی توانایی های هوش و استعداد های آنها را پرورش داد.

 

برای پرور هوش کودک چه باید کرد؟

برای پاسخ به سوال چگونه کودک باهوش داشته باشیم ابزارهایی وجود دارد که میتواند به صورت عملی بسیار مفید باشد ، نگاه ابزاری به لیست فعالیت هایی زیر باعث میشود که بهتر بتوانید کارهای خود را مدیریت کنید و درمیان دغدغه های زندگی آنها را گم نکنید ، پس لیست زیر را یک جا یاد داشت کنید تا همیشه بتوانید به راحتی کاری را که برای کودکات انجام میدهید طبقه بندی کرده و مدیریت کنید

 

چگونه کودک باهوش داشته باشیم

 

ابزارهای پرورش هوش کودکان

  1. احساس امنیت : محیط زندگی آرام و به دور از دغدغه و تنش برای کوک فراهم کنید ، او را در مشکلات خود شریک و قاضی نکنید
  2. ارتباط عاطفی با کودک : با کوکتان ارتباط عاطفی محکم و صمیمی برقرار کنید و فقط از جایگاه مادر و یا پدر با او برخورد نکنید

    با کودکتان پیوند برقرار کنید

    مغز، برای جستجو به دنبال ایمنی طراحی شده است و به گفته تریسی کاچلو، ویراستارکتاب مغز بر کودک حکومت می کند، اگر مغز احساس ایمنی نکند، نمی تواند یاد بگیرد. به همین خاطر، ایجاد احساس ایمنی کودکتان بسیار مهم است.

    ارتباط پوست به پوست به اندازه زمان ارتباط صورت در صورت، ماساژ کودک، صحبت کردن با کودکتان و لباس پوشاندن به فرزندتان، به ایجاد آن حس ایمنی کمک می کند.

    ایجاد آن حس ایمنی وقتی والدین تازه ایی هستید، که در حال مبارزه با کمبود خواب، انزوای اجتماعی و وظایف به طور بالقوه ناعادلانه ایی هستید، می تواند سخت باشد. اما یک رابطه احساسی قوی با شریک زندگیتان، یکی از بهترین راه های ایجاد حس امنیت در کودکتان است.

    کاچلو پیشنهاد می کند، کارهای عادی روزمره را بنویسید و با شریک زندگیتان درباره چگونگی تقسیم آنها صحبت کنید و در “لحظات احساسی” حامی باشید.

    اگر در مقابل کودکتان مشاجره کردید، او می گوید، نگران نباشید، اتفاق می افتد-فقط نسبت به برگرداندن آن احساس امنیت، با آشتی دوباره در مقابلش، اطمینان حاصل کنید. کودکان کلمات را نمی فهمند، اما تحت تاثیر احساساتِ میان شما و شریک زندگیتان هستند.

  3. تغزیه مناسب : غذای مناسب و سالم برای کودک فراهم کنید و حتما با مشاوره این کار را انجام دهید
  4. ارتباط کلامی با کودک : حتما وقت هایی را برای صحبت کردن با کودکتان اختصاص دهید و در مورد موضوعات مورد نظر او صحبت کنید ، نه فقط چیزهایی که برای شما مهم است
  5. تاثیر بازی بر رشد کوک : بازی کارگاه پرورش فکر کودک است ، بازیهای مناسب به کودک آموزش دهید
  6. فعالیت های بدنی : ورزش مهم ترین عامل در احساس لذت و سرزندگی زندگیست
  7. فعالیت های هنری و ترسیمی : با کوکدکتان نقاشی کنید حتی اگر باب راس هم نیستید 
  8. فعالیت های خلاقانه : به کودک مجال برای کار های مختلف بدهید و دستو پای او را با “نکن” ، “نمیشه” ، “نشکنه” و غیره نبندید
  9. آموزش مفاهیم و ارزش ها به کودک : به کوکان خود مفاهیم و ارزش های زندگی را بیاموزید تا کمکم با زندگی بزرگترها آشنا شود

 

نکته

بعضی مواقع کودکان از داشتن هوش زیاد آسیب و رنج میبرند و عدم شناخت صحیح والدین میتواند این امر را تقویت کند برای آگاهی بیشتر در این مورد به مقاله زیر مراجعه کنید .

دردسر های با هوش بودن کودکان <(کلیک کنید)